Nov 28 2019
Ola Rembe blir ny seniorkonsult på JKL Kekst CNC

Ola Rembe, som under många år har varit global chef för Varumärke & Kommunikation på Ericsson, blir seniorkonsult på JKL Kekst CNC från den 1 januari 2020. Han ska leda arbetet inom Corporate & Financial Communications på JKL Kekst CNC i Stockholm. Samtidigt kommer han att ha en nyckelroll i det pågående arbetet att knyta Kekst CNCs globala erbjudande ännu närmare den nordiska marknaden.

Ola Rembe är en av Sveriges främsta och mest erfarna kommunikatörer. Han är en kreativ och klok rådgivare som är van vid att jobba med företagsledningar i komplexa situationer där kommunikation spelar en avgörande roll. Med sin omfattande internationella erfarenhet kommer han att bli en viktig medlem i vårt globala team

Helena Norrman Partner och Managing Director på JKL Kekst CNC

”JKL Kekst CNC kan nu erbjuda flera konsulter med operativ ledarerfarenhet från kommunikationsavdelningar i globala svenska företag. Vi har skapat en unik plattform för att från Stockholm hjälpa internationella företag att växa, genomföra förändringar eller skydda värden på en global marknad”, fortsätter Helena Norrman.

Verksamheten på Stockholmskontoret bedrivs i tre delvis förändrade Practices: Corporate & Financial Communications som kommer att ledas av Ola Rembe, Public Affairs som leds av Henrik Nilsson och Crisis & Change som leds av Erik Zsiga.

”JKL har en mycket stark position inom strategisk kommunikationsrådgivning och som en del i globala Kekst CNC har företaget ett mycket lovande kunderbjudande med stor utvecklingspotential. Jag ser fram emot att vara med och bygga något nytt tillsammans med kollegor i tio länder”, säger Ola Rembe.

Ola Rembe har arbetat på Ericsson sedan 2001 och har haft ett antal olika globala roller inom Ericssons kommunikationsavdelning. 2005-2009 var han kommunikationschef för Ericssons satsning på dåvarande Volvo Ocean Race. 2010 utsågs han till ansvarig för externkommunikation och sedan 2016 även för varumärkesarbete. Sedan 2018 har han haft helhetsansvar för Ericssons varumärkesarbete och kommunikationsfunktion. Ola har studerat vid Lunds Universitet och även varit konsult på Imedia samt Hill & Knowlton.

En process pågår nu också för att rekrytera konsulter inom hållbarhet, public affairs och finansiell kommunikation till JKL Kekst CNC.